הבהרה לתשובתך מתאריך 6/8

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/08/2010 | 08:24 | מאת: יעל

ליאת שלום, בהמשך לשאלתי בנושא מעברים, מתאריך 4/8 רציתי לשאול, האם כשאת מדברת על נוכחות בחדר את גם מתכוונת לשכיבה יחד על המזרן? מה שלמעשה קורה עכשיו? כלומר שלדעתך, בעת המעבר לא כדאי להפסיק עם ההרגל הזה ? אודה מאוד להבהרה. תודה רבה, יעל

08/08/2010 | 23:42 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יעל, את יודעת, ילדים קטנים מתעוררים הרבה בלילות, וההחלטה כיצד לטפל בכך משתנה במידה רבה מבית לבית. אני לא חושבת שיש פיתרון 'נכון' אחד. הפיתרון הנכון הוא זה שמרגיע את הילד מבלי לשעבד את הוריו ומבלי לעורר בהם טינה ועויינות. אם הנוהג של הבוקר מטריד אותך, את יכולה, כאמור, להפסיקו כבר הלילה, אך צפי אפשרות של בכי והתעקשות למשך מס' ימים. אני לא חושבת שצפוי נזק חמור לילדה עקב כך, אך די משוכנעת ששעות השינה שלך ייפגעו משמעותית, ושצפויות כמה השכמות מוקדמות ו'כואבות'. כמו שאמרתי שם, זה עניין של בחירה, ואף אלטרנטיבה אינה נראית בעיני נוראית, גם אם מדובר בתקופת מעבר. בהצלחה, ואת מוזמנת לעדכן. ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים