פחדים בלילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/08/2010 | 14:22 | מאת: יפית

שלום רב יש לי ילד בן שנתיים וארבעה חודשים . עד השבוע האחרון הוא היה ישן בלילה טוב , אחרי שנרדם ישן לילה שלם מבלי להתעורר . מזה ארבעה לילות הוא מתעורר באמצע הלילה בבכי והוא מסרב להשאר במיטה . חשוב לציין שבגלל שיש לי רק חדר שינה אחד בבית הוא ישן בחדר שלי ושל בעלי במיטה שלו. גם במיטה שלנו הוא לא מוכן לישון ומבקש לצאת לסלון עם כרית ושמיכה . בהתחלה זרמתי איתו יצאתי איתו לסלון עד שנרדם ואז החזרתי אותו למיטה , אבל זה לא עבר , כל לילה אותו דבר . נראה שהוא מפחד ממשהו ... אני ובעלי לא מוותרים לו ומכריחים אותו להשאר איתנו המיטה ומרגיעים אותו עד שהוא נרדם ... עד כמה שידוע לי , לא קרה משהו חריג וטראומטי בתקופה האחרונה שיכול להסביר את התופעה . אולי חשוב לציין שיש לי עוד ילדה קטנה בת שנה . האם יכול להיות הסבר להתנהגותו ? האם עליי לחכות שזה יחלוף מעצמו ? איך עליי לנהוג ? לרצות אותו בבקשות שלו או לא לוותר ? תודה . אמא קצת מודאגת ...

06/08/2010 | 14:08 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יפית, כמובן שהפיתרון של מעבר לסלון באמצע הלילה אינו בריא ואינו מעשי. המסר צריך להיות "הכל בסדר, תרגע ותמשיך לישון". ההתעקשות באופן כללי נכונה, אך היא צריכה להיות על הישארות במיטה שלו, כאשר אתם יושבים/עומדים לצידו, מחבקים לרגע, ומעודדים אותו לחזור לישון. הפיתרון של המיטה שלכם הוא אולי היעיל ביותר לטווח הקצר, אך מסכן אתכם בבעייה עקשנית שיהיה קשה מאד להיגמל ממנה לטוח הארוך. יישר כוח ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים