מעברים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/08/2010 | 10:07 | מאת: יעל

ביתי בת השנתיים נמצאת לקראת מספר מעברים משמעותיים בחייה: מעבר דירה, מעבר למיטת נוער, מעבר לגן חדש ובנוסף, קיים הרגל ממושך אותו אנו רוצים להפסיק: בכל בוקר, סביב השעה 5:00 היא קוראת לי (בבכי) ואני עוברת לשכב יחד אתה על המזרן פעילות שנמצא למרגלות מיטתה (כך אנו ישנות עוד שעה לפחות). הרגל זה נוצר עקב התעורריויות מוקדמות שלה ורצון שלנו לזכות בעוד קצת שינה... במידה ואני לא ניגשת היא ממשיכה לבכות ואז מתחילה את היום הפוך מאחר ומתעוררת מאוד מוקדם. גם הרגל זה רצוי שייפסק אבל אני לא יודעת אם לעשות הכל בבת אחת. חשבתי לא להכניס אפילו מזרן לחדר ופשוט לקבוע עובדה בשטח שאמא לא ישנה בחדר שלה יותר אבל אני לא בטוחה לגבי זה.. אנא עצתך..

06/08/2010 | 01:56 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יעל, מעברים באמת נושאים איתם פוטנציאל משברי, ולכן אפשר לדרג קצת את התביעות החדשות, ולהתקדם לאט לאט, בכל פעם עם מה שמוכרחים. מאחר ומעבר הדירה הוא הפחות 'גמיש' בהשוואה ליתר המעברים (לפחות כך אני מניחה), נסו לדחות קצת את המעבר למיטה חדשה. אחרי שתתבסס אצלה תחושת ביטחון ושגרה בבית החדש, אפשר יהיה להיפרד מהמיטה המוכרת ולעבור למיטה של גדולים. את נוהל הבוקר קצת יותר קשה למגר, ויש לצפות לכמה בקרים ללא שינה. הייתי מנסה לבחון מה מעיר אותה, ולנסות בכל דרך להאריך את הלילה, אם בדרך של תריסים מוגפים, ואם בדרך של קיצוץ שעות השינה ביום. קביעת עובדות בשטח היא כמובן הדרך הדרסטית וההחלטית ביותר, אך היא עלולה לגבות מחיר של כמה בקרים קשים ללא שינה. זכרי שהבכי נמשך כל עוד הילד מאמין שכך ישיג את מבוקשו. לפעמים, בעיקר אצל פעוטות כה רכים, אפשר להתגמש קצת, להישאר נוכחים בחדר בשקט, ולזכות בעוד שעה שעתיים של שינה. עניין של בחירה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים