מעבר גן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/08/2010 | 22:20 | מאת: רויטל

בני בן שנתיים וחצי עוד מעט. הוא התחיל ללכת לגן רק לפני ארבעה חודשים והיה לו לא קל להשתלב מכהמ סיבות: הוא התחיל באמצע שנה ויצא ככה ש- 99% מילדי הגן היו באזור גיל השלוש בעוד שהוא רק בן שנתיים והפער בהחלט היה מורגש. לקראת השנה הבאה שוחחתי עם הגננת והבנתי שבשנה הקרובה מרבית הילדים הבוגרים שהיו בקבוצה שלו עוברים לגן אחר, ישנם רק עוד 2 ילדים שהם באזור הגיל שלו בעוד שכל הילדים הנוספים שהצטרפו הם הרבה יותר קטנים (באזור השנה וחצי). העניין ממש מדאיג אותי כי אני חשה שיש כאן פספוס רציני מבחינת הילד. קשה לי נורא לראות כיצד ניתן לתת לבני את המקסימום מבחינת רמת הפעילות בגן כאשר מרבית הקבוצה (6 ילדים נוספים) הם ממש קטנים ודורשים התייחסות אחרת, גם ברמת טיפול שותף אך גם ברמת הפעילויות בגן. חשוב לי נורא שלילד תהיה חברה שמתאימה לו מבחינת טווח הגילאים, רמת השפה, ההבנה וכו' וכשמרבית הילדים בגן קטנים יותר, אני חוששת שהוא קצת ילך לאיבוד, לא יפיק את המקסימום ויפסיד חברתית. יש שאמרו לי שזה ממש לא נורא, אחרים הבינו את חששי אך אשמח לקבל חוות דעת קצת יותר מקצועית. האם לדעתך עדיף בשלב הזה להעבירו לגן אחר? תודה מראש, רויטל

01/08/2010 | 23:44 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רויטל, הפער בין גיל שנתיים וחצי לשנה וחצי הוא עצום, לפחות ככל הנוגע לצרכים שאמורים לקבל מענה בגן הילדים. לכן, אני מסכימה איתך, וחושבת שעדיף למצוא עבורו מסגרת המותאמת לגילו, והמאכלסת ילדים בגיל קרוב. גם אם הקליטה תהיה מעט קשה עבורו, המאמץ הזמני שווה, ובוודאי עדיף על שנה שלמה של ביקור במסגרת שאינה מתאימה לו. זאת דעתי... בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים