המשך לשאלה לגב - ביתי בת שש מאת אורית לפני כמה ימי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/08/2010 | 12:48 | מאת: אורית

שלום רב ותודה על תשובתך. שאלה נוספת וקטנה לי אלייך. במקרים בהם היא מודיעה לי כל כמה דקות שעשתה משהו לא תקין, כגון: קללתי או נגעתי בפות וכו'. כיצד עלי להגיב. היא מצפה לתשובה האם עלי לומר לה "בסדר". האם להתעלם? האם לבקר קלות? הדברים פחות מגיעים ממני. הדבר הכמעט יחיד שאני עושה שמזין אותה הוא שאני מעירה לה קלות לאחר שהיא מספרת. איך עלי להרפות? תודה.

01/08/2010 | 22:50 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אורית, ההגדרה של התנהגות 'תקינה' ו'בלתי תקינה', מוכתבת ע"י החברה והתרבות בה אנו גדלים, ולאור עולם הערכים עליו התחנכנו. ילד שגדל באווירה 'מהודקת' ומחמירה, עלול למצוא את עצמו דרוך וחרד, בעיקר אם מכון התקנים המשפחתי פועל ללא לאות, מבקר, מעיר ונוקט באמצעים. אני מציעה להרפות, ולאפשר לילדה להתנהל בחופשיות, לפחות ככל הנוגע לנגיעות שלה בגופה, ולאמירות שאינן 'פוליטיקלי קורקט'. מדובר בילדה קטנה, ומותר לה ללמוד על העולם ועל כללי ההתנהגות הנאותים בהדרגה ובאווירה חמה ומאפשרת. כשהיא אומרת לך "עשיתי כך וכך", נסי להתעלם או לומר לה "לבריאות". אל תעירי ואל תבקרי אותה (גם לא בהבעות פנייך), זאת בהנחה שהיא כבר יודעת מה דעתך בנושא. הדגישי שאת סומכת עליה ועל שיקול דעתה, ובטוחה שהיא ילדה נבונה ובוגרת. בברכת "להיות עם חופשי ב...אה...אה..ארצ..אה..נו" ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים