מתבגרת עושה סקס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/07/2010 | 18:32 | מאת: אמא

שלום, שמעתי גניחות מהחדר של ביתי, והבנתי מכך שכנראה שהיא מקיימת סקס. ניסיתי לדבר איתה על אמצעי מניעה- קונדומים, חיסון לסרטן צוואר הרחם (גרדסיל) ואולי גם גלולות - אבל היא מסרבת לדבר איתי על כך. מה לעשות?

01/08/2010 | 21:28 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, לא ציינת בת כמה בתך, אך הגיוני להניח שמתבגרת עם בן-זוג קבוע אכן - בסבירות גבוהה - מקיימת יחסי מין חלקיים או מלאים. כדי שבתך תתיר לך דריסת רגל בתחום זה בחייה, חשוב ליצור אווירה מאפשרת, קרובה ולא שיפוטית. אם את חוששת שאווירה כזו אינה אפשרית בשלב זה, גייסי למשימה קרובת משפחה או חברה מבוגרת שאת סומכת עליה, ואשר איתה יש סיכוי טוב יותר לפתיחות. בקשי מה'מתווכת' לעזור לך בריכוך האווירה, ואם לא - בהעברת המסרים החינוכיים החשובים. דרך אפשרית נוספת, אם כי לא מתאימה בכל מצב, זה להגיע דרך החבר, דווקא. אם את מכירה את הבחור והיחסים ביניכם ידידותיים, תוכלי לנסות גם את הערוץ הזה. בשמחות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים