אגרסיביות של הנכד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/07/2010 | 08:21 | מאת: יונית

שלום, יש לי 4 נכדים 2 מהת ו 2 מהבן. הנכד הבכור מהבת בן 4 ואחריו הנכדה בת 3 מהבן ועוד 2 נכדים מהבת והבן. בכל פעם שהנכד הבכור פוגש את הנכדה בת ה3 הוא נכנס לתוקפנות שמתבטאת בקללות לה ולהורים ולאחר מכן זה יכול להמשיך למכות ,דחיפות, איומים "אני אהרוג אותך" גם לילדה וגם להורים. הנכד מאוד כועס ורגזן לאורך כל המפגש גם שההורים שלו נמצאים וגם כשהוא נמצא ללא ההורים. אני לא מצליחה בשום דרך להרגיע אותו וכך גם ההורים. כאשר קצת רגוע הוא מנסה לחקות את הנכדה באוכל( רוצה לאכול בדיוק מה שהיא אוכלת) כל המפגש הופל להיות מאוד טעון. אשמח לקבל עצה

01/08/2010 | 20:35 | מאת: ליאת

שלום יונית, כסבתא, תפקידך כמחנכת הנכדים מוגבל למדי, ובעיני טוב שכך. משימת הצבת הגבולות ואימון הילד בהתמודדות עם תסכול היא משימתם של ההורים. עם זאת, כדמות מרכזית ואהובה בחיי הילדים והנכדים, תוכלי לשמש מודל, ולהבהיר באופן נחרץ מה מותר ואסור אצלך בבית (למשל - "אצלי בבית לא מכים ולא חוטפים צעצועים"). כדאי לזכור שבנסיבות בהן מתאספים כל בני הדודים יחד, הם והוריהם, מצבי קונפליקט הופכים נפיצים יותר, וסף הרגישות יורד. כל מילה שלך עלולה להתפרש כביקורת, ולהגביר את המתיחות ואת ההתגוננות. כאשר תהיי בחברת בתך, רק שתיכן, תוכלי לשוחח עמה, ולהמליץ לה על פנייה להדרכת הורים. חזקי אותה על כך שהיא עושה כמיטב יכולתה, והזכירי לה שילד הגדל ללא גבולות נמצא בסיכון לפתח פחדים וקשיים חברתיים. בהצלחה ליאת

01/08/2010 | 20:51 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יונית, כסבתא, תפקידך כמחנכת הנכדים מוגבל למדי, ובעיני טוב שכך. משימת הצבת הגבולות ואימון הילד בהתמודדות עם תסכול היא משימתם של ההורים. עם זאת, כדמות מרכזית ואהובה בחיי הילדים והנכדים, תוכלי לשמש מודל, ולהבהיר באופן נחרץ מה מותר ואסור אצלך בבית (למשל - "אצלי בבית לא מכים ולא חוטפים צעצועים"). כדאי לזכור שבנסיבות בהן מתאספים כל בני הדודים יחד, הם והוריהם, מצבי קונפליקט הופכים נפיצים יותר, וסף הרגישות יורד. כל מילה שלך עלולה להתפרש כביקורת, ולהגביר את המתיחות ואת ההתגוננות. כאשר תהיי בחברת בתך, רק שתיכן, תוכלי לשוחח עמה, ולהמליץ לה על פנייה להדרכת הורים. חזקי אותה על כך שהיא עושה כמיטב יכולתה, והזכירי לה שילד הגדל ללא גבולות נמצא בסיכון לפתח פחדים וקשיים חברתיים. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים