בת שנה וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/07/2010 | 14:57 | מאת: דנה

שלום, הבת שלי בת 1.5. תמיד היא היתה ילדה פחדנית מהרגיל, תמיד רצה אלינו בבהלה כשיש איזשוהו רעש שמרתיע אותה. בשבוע האחרון שמנו לב כי הילדה מפחדת יותר מן הרגיל. זה בא לידי ביטוי בסיטואציות יותר תכופות של פחד מדברים שהפחידו אותה בעבר. לדוגמא אם פעם היינו נתקלים בסיטואציה של פחד אחת ליום - יומיים ואפילו יותר, עכשיו כמה פעמים ביום. היא נמצאית בגן עם מצלמות- עדיין אי אפשר לדעת, לא עברה שינוי כלשהו לאחרונה. כמו כן, אני בוחנת את ההתנהגות שלה, וראיתי 3 סיטואציות שהפחידו אותה שלא ראיתי בעבר. שהיינו בבית זר ושמתי נעליים, שעלינו לחצר לכיוון הבית ואני התקדמתי קדימה, וכשהיא נכנסה למטבח לב של זרים , מיד חזרה אלינו לסלון. לאחרונה היא מתעוררת בלילות,לא כל לילה, אני לוקחת אותה איתנו, אבל היא ממשיכה להתנועע במשך שעתיים במיטה עד שהיא נרדמת. האם יש זה יכול להצביע על עניין מסוים / בעיה זה התחיל מפעם אחת שצעקתי עליה.. תודה

27/07/2010 | 18:38 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דנה, בתך עדיין תינוקת, וככזו, תלויה מאד בך ובמבוגרים האחרים הלוקחים חלק בגידולה ובטיפול בה. מסיבה זו, כל רמז להתרחקות או עזיבה שלך, מעורר באופן טבעי חרדה אצל ילדתך. תגובות אלה מעידות על התפתחות קוגניטיבית, ועל יכולת טובה יותר ליצפות דברים על סמך רמזים בסביבה. גירויים חזקים מדי - כמו רעש פתאומי, חושך, אנשים זרים בסביבה בלתי מוכרת - עלולים לעורר בגיל זה פחד גדול ונורמלי. אני ממליצה לך מאד להיכנס לאחד מאתרי ההורות ברשת, ולקרוא על התפתחותם של ילדים ועל הפחדים האופייניים לכל גיל. למרות שאני לא חושבת שלפחדים שלה יש קשר ישיר לצעקה שלך, אני ממליצה מאד להימנע מלצעוק על תינוקות כה קטנים, שבוודאי אינם יכולים להבין את הסיבה לכך. זה מבהיל מאד, וכשזה נעשה בתדירות גבוהה אכן יכול להיות בעל פוטנציאל מזיק. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים