דיכאון עקב מצב כספי רע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/07/2010 | 21:19 | מאת: מדוכדך

אני בן 18 אשר גדל למשפחה עם שכר ממוצע מינוס,אני מאוד בזבזן ואוהב לקנות כל מה שרוצה,אני עובד ומרוויח משכורת לא גבוהה במיוחד,אני כל הזמן מפנטז על להיות עשיר אך רואה שזה יותר מדי רחוק ממני....אני לא יודע מה לעשות,אני כל הזמן מתוסכל שאני לא יכול לעשות(בילויים והנאות שעולים כסף) ולקנות דברים שאני רוצה,שאני מרגיש שאני חייב אותם ומקבל דיכאון עקב כך... האם יש ספר שעוזר בנושא הזה כדי שאצא מהדיכאון הזה עקב המחסור הכספי?מה אני יכול לעשות בנידון?

27/07/2010 | 14:15 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום למדוכדך, תחושת האושר, כך מסתבר, אינה תלויה בגובה המשכורת שלנו, וכולנו מכירים דוגמאות לכאן ולכאן המחזקות את הטענה (אנשים עשירים ואומללים, ולהפך). רבים מאיתנו אוהבים קניות ורכישות, אך העובדה שהם ממשיכים לעשות זאת בכפייתיות (ועקב כך גם להמשיך ולהתרושש...) רק מדגישה את חוסר התכלית, ואת ההבנה שהקניות והבזבוז אינם מה שימלא את הבור או החלל שבתוכנו. מה שנמצא קשור הרבה יותר לתחושות של סיפוק ואושר, הם דווקא הדברים המעניקים תחושת *משמעות* - עשיית משהו טוב למען מישהו אחר, מימוש הפוטנציאלים שבנו באופן מלא, היכולת להבחין ולשמוח בדברים הטובים ש*יש* לנו, ולחתור באופן אקטיבי לקראת עוד ועוד חוויות טובות וחיוביות, שמרביתן מצויות סביבנו בשפע יחסי ובחינם. בעיני, כמעט כל ספר טוב יכול להעניק חוויה טובה ומספקת, וכל המרבה הרי זה משובח. כדי לצאת מדיכאון (אם אכן כך אתה חש) אפשר להיעזר גם בטיפול פסיכולוגי. מאחלת לך שתצליח ליאת

28/07/2010 | 19:50 | מאת: הורה מודאג מפערים כלכליים

הוא צריך כסף והרבה. מבינה את האבסורד?

28/07/2010 | 21:25 | מאת: מדוכדך

אבל הבעיה שבתת מודע קשה לי להכניס את זה ולהטמיע את זה,כלומר כל פעם אני אומר לעצמי אני אקנה את זה,רק זה מה שחסר לי,וברגע שקניתי את זה אני רוצה "צריך" משהו חדש,זה לופ שבעצם לא נגמר,כל הזמן אני אומר אני מסיים את גחמות הקניות האלה,וכל פעם צץ משהו חדש שאני רוצה,ולא נשאר לי גרוש... מה אני יכול לעשות בנידון? מה גם שאני חולם על וילה עם בריכה ואוטו פאר,שהם בכלל רחוקים מהמציאות הכלכלית שאני חי בה כיום,ואני יודע שאני לא באמת צריך את זה כדי לחיות חיים טובים ואני עדיין מתוסכל שאין לי את זה...

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים