התפתחות התינוק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/03/2009 | 17:09 | מאת: LOLO

ילדתי לידה ראשונה בן לפני 3 חודשים בערך,כל המן אני מודאגת מה אני צריכה לעשות לו בגיל הזה כדי שיתפתח בצורה מצוינת שמתי לו מעל למיטה מובייל ומסביב למיטה אלבום תמונות בשחור לבן אדום ומשמיעה לו צלילים מדיסק לגילו מראה לו תמונות גדולות בולטות לחיות לדברים אחרים עושה לו לפעמים מסג עדין וגם משכיבה אותו על הכטן שאלתי היא מה אני צריכה לעשות לו ?

22/03/2009 | 13:01 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, ברכות להולדתו של ילדך הבכור. הפנייה שלך מקסימה ומכמירת לב. תינוק חדש מביא עמו אושר גדול להוריו הצעירים, אך לצד האושר הזה, מתעוררות לחיים גם הפנטזיות, המשאלות, הציפיות, הדאגות והחרדות. זה כל כך טבעי! תעשייה שלמה של ספרי הדרכה ואתרי אינטרנט התפתחה לה עם השנים, מתוך ניסיון לתת מענה להורים המבולבלים שרוצים עבור ילדיהם את כל הטוב שבעולם. אני רוצה לבקש ממך להניח קצת ל"מה שצריך", להתבונן בילד החמוד שלך, ליהנות מחיוכיו, ללמוד מה הוא באמת צריך, מה מהנה אותו, מה לא נוח או מכאיב לו, מהם מחזורי השינה-עירות שלו, מעגלי ההזנה-יציאה שלו. נסי להתבונן בו כשאת שרה לו, מדברת אליו, מחייכת אליו. בחני את תגובותיו. שום ספר בשחור-לבן לא יספק את מה שיכולה להעניק לו קרבתך הקשובה. במקביל, אני ממליצה לך לקנות ספר טוב אחד על התפתחות התינוק, וללמוד על קצב ההתפתחות הטבעי של תינוקות וילדים. ספר זה יוכל לשמש הרגעה במצבים בהם בטחונך מתערער מעט, אך לעולם לא יוכל להחליף את האינטואיציות האימהיות, שלפחות בעיני, אין להן תחליף. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים