חומר לקריאה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/07/2010 | 23:54 | מאת: כרמלה

האם יש מאמרים מעודכנים מומלצים בנושא חפץ מעבר, גמילה ממוצץ, גישות חינוכיות להתמודדות עם גבולות?

11/07/2010 | 22:44 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום כרמלה, יש שפע של מאמרים ברשת בנושאים הללו. המושג "חפץ מעבר" מדובר הרבה מאד בכתביו של דונאלד וויניקוט (יש פרק שלם בספרו 'משחק ומציאות'). נושא הגבולות נדון במאמריו של חיים עמית, ובספריו של חיים עומר, בספר "ילדים: האתגר" (ישן וטוב, גישת אדלר), ובספרה של עדנה כצנלסון "דיאלוג עם ילדים". עם כל הכבוד לספרים, ממליצה בחום - לא לשכוח להקשיב לבטן ולאינטואיציות האימהיות! קריאה מהנה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים