הפרדת תאומים לא הוגנת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/07/2010 | 15:49 | מאת: אילן

שלום רב. יש לנו תאומים בנים בני שש העולים לכתה א. בית הספר הוא איזורי, וישנם עוד שני בנים מהישוב שלנו. כל ארבעת הילדים היו ביחד באותו הגן, ומכירים זה את זה היטב. בבית הספר שתי כיתות, ולנו היה ברור שכל תאום ישובץ לכיתה אחרת עם עוד ילד אחד מהישוב. אבל שני הילדים האחרים, כלומר ההורים שלהם, ביקשו להיות ביחד באותה הכיתה, כי הם חברים טובים. וכך נוצר מצב בו אחד התאומים שלנו יהיה עם עוד שני חברים בכיתה, בעוד השני יהיה לבד בכיתה. אנחנו מתנגדים בתוקף למצב הזה, מה גם שלא נוכל להכריע בשאלה מי מהם ישאר לבד. מה לעשות?

10/07/2010 | 19:01 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אילן, אני מבינה ללבכם, אך מודעת גם לכך שאין לנו שליטה על החלטותיהם של הורים אחרים. בעיני, ההפרדה בין התאומים עדיפה על המצב בו יהיו יחד, ולכן המחיר הזמני שווה. משום מה לא הזכרת את הבנות, שיכולות גם הן למתן את תחושת הבדידות בימים הראשונים. בעיני, ילדים הם סתגלנים מטבעם, והם מסתדרים - להפתעת הוריהם - גם בנסיבות פחות אופטימליות. הבחירה אכן לא פשוטה, אך היא הופכת קשה ובלתי נסבלת רק אם מסתכלים עליה ממקום של עוול נורא שאתם עושים לילד. אני מציעה להתייחס לכך ממקום של שיקול קר וענייני, ולכן לבחור בתאום ה'חזק' והחברותי יותר (תמיד יש אחד כזה, נכון? :-)). נסו לשמור על אווירה שמחה ונרגשת לקראת הכניסה לביה"ס, ולהקדיש פחות משקל לשאלה מי ילמד עם מי. זכרו שבין דלתות הכיתות מפרידים לעיתים קרובות מטרים ספורים בלבד. החיים לפעמים לא מאד הוגנים, אך מסתבר שרוב הזמן אפשר להתמודד איתם בהצלחה. מאחלת הצלחה לכל החבר'ה, ואשמח לשמוע חוויות. ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים