פיפי במיטה לפני השינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/07/2010 | 14:10 | מאת: רונית

שלום רב, בתי בת השלוש גמולה מחיתולים כבר כחצי שנה. הגמילה עברה נהדר, היא יזמה את המהלך ותוך שבוע-שבועיים שכחנו מחיתולים (גם בלילה). לאחרונה יש לה מדי פעם פספוסים, בעיקר בשל התנגדות שלה להפסיק פעילות וללכת לשירותים. אני לא מתרגשת מזה, ואני מניחה שזה יעבור. הבעיה העיקרית התחילה בשבוע האחרון. כאשר היא הולכת לישון היא נכנסת למיטה ועשר דקות מאוחר יותר היא יוצאת מהחדר ומודיעה לי בחיוך - אמא עשיתי פיפי במיטה. אני יודעת שזה נעשה במודע וכנראה בשביל תשומת לב כלשהי, אבל אין לי מושג איך להתנהג במקרה הזה. ברור לי שלא מדובר בבעיה פיזית, אלא בהפגנת כוח כלשהי... בכל הימים שזה קרה עד היום לא אמרתי לה דבר, רק הלכתי לחדר, החלפתי סדין ופיג'מה, החזרתי אותה למיטה וביקשתי שבפעם הבאה תאמר לי שיש לה פיפי ותקום לשירותים - אבל היא ממשיכה בשלה... נראה כאילו היא מאוד נהנית מכל העניין ואפילו מנסה לעזור לי לנקות את המיטה הרטובה. לצערי מדובר במשהו שחזר על עצמו כבר יותר מארבע פעמים, יום אחר יום, ולכן אני חוששת שזה יהפוך למנהג... חשוב לי לציין שאני גם משתדלת לגרום לה לעשות פיפי לפני הליכתה למיטה, אבל איכשהו תמיד יש לה עוד קצת פיפי, והמיטה נרטבת... מה עלי לעשות? האם לדבר עמה ולהסביר לה שזה מפריע לי או להמשיך להתעלם? זה מאוד מתסכל... תודה מראש.

09/07/2010 | 20:40 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רונית, אני מניחה שאת צודקת, וכי מדובר בהתנהגות שמטרתה להשיג אותך לעצמה, ולהרוויח פעילות משותפת איתך לפני השינה. אני מציעה להנהיג טקס שינה קבוע ונעים, איתך, שיהפוך (בואי נקווה) את טקס הפיפי למיותר. אמרי לה שאחרי שאתן נפרדות בנשיקה, חיבוק ו"לילה טוב", אחרי הסיפור, שיר הערש או כל דבר אחר נעים אותו תעשו יחד, אינך מתכוונת להגיע יותר לחדרה. השאירי לה בגדים להחלפה וסדין נקי (ליתר ביטחון) ואמרי לה שאת סומכת עליה שתסתדר. אני בטוחה שזה עלול להיות קשה עבורך, אך יש לי הרגשה שפעם או פעמיים כאלה יגרמו לה למחשבות שניות. נא לא לשכוח להקדיש זמן איכות נעים במיוחד לפני השינה, כדי שתקבל אותך בנסיבות חיוביות ונעימות לשתיכן. לילה טוב ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים