פחדים לילד בן 7 וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/07/2010 | 08:55 | מאת: לימור

שלום שמי לימור,יש לי 4 ילדים 11 7וחצי ותאומים בני 5 חודשים .בני בן ה7 וחצי מפחד להיות בבית גם כשאנחנו נוכחים בו .להיות בחדר אחר ,להתקלח (אור יום) ,לעלות בחדר מדרגות באור יום להתפנות בשירותים (אור יום) אני ממש מודאגת לגביו כל הזמן צריך להיות צמוד אליו מישהו.הודה לכם על תשובתכם בכבוד רב לימור

09/07/2010 | 03:17 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לימור, פחדים הם חלק מחייהם של ילדים, אך יש ילדים המגלים שבאמצעות הפחד הם יכולים להצמיד אליהם את ההורה/ההורים לאורך שעות היום, ולכל מקום אליו ילכו. זהו, כמובן, מצב בלתי רצוי, ולכן יש לנסות לאזן בין הצורך לעודד, לתמוך ולהבין את הילד, לבין הצורך לא להשתעבד לחרדותיו. לכן, כשהוא מבקש מכם ללוות אותו ברחבי הבית, תוכלו לסרב בשקט ולומר "אנחנו שומרים עליך מכאן". אם הוא יתעקש, הסבירו לו שלא תוכלו ללוות אותו, ושהוא יכול להישאר על ידכם אם כך הוא בוחר. כך אתם מאפשרים לו ליהנות מנוכחותכם, מבלי להפוך למלווים צמודים, וגם מלמדים אותו שהפחד הוא עניין מגביל ולא נוח שמוטב להשתחרר ממנו. במקרים בהם החרדה עקשנית ופוגעת באיכות החיים של הילד והמשפחה, מוטב להיעזר בפסיכולוג ילדים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים