התמודדות עם ילד בן 11 וחצי- פחדים ולחצים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/06/2010 | 22:01 | מאת: ליאם

שלום לכולם בבקשה תעזרו לי להבין ולהתמודד עם בני בן ה- 11 וחצי כבר מס' פעמים שיש לו בעיה עם התמודדויות כשיש לו חברה. ילדי חכם מאוד ומקובל מאוד בקרב ילדים. כולם אוהבים ומעריכים אותו.עמה פעמים יוצא מצב שהוא מבקש חברות מילדה מהכיתה ואז לאחר מס' ימים הוא נכנס לפחדים וללחצים שכשה לו עם זה והוא ממש בוכה שהוא לא יודע איך להתמודד עם קושי זה והוא מרגיש שיש לו קול שני שאומר לו אל תמשיך להיות חבר שלה , למה אתה צריך את זה? חשוב לי לומר שהקול הזה זה רק במחשבות שלו ואז הוא נרתע ונפרד מאותה ילדה למרות שהיא מאוד מוצאת חן בעיניו הוא פשוט מפחד להתמודד. ניסינו לדבר איתו אני ואביו ואמרנו לו שזה גיל ההתבגרות והוא קודם כל צריך להרגיש אם הוא באמת רוצה להיות איתה או לו, ושהוא צריך להתמודד עם הקול השלילי הזה שאומר לו להפרד ומכניס אותו לפחדים. בבקשה תעזרו לי איך לדבר איתו , איזה עיצות לתת לו? האים כדאי לקחת אותו לשיחה עם אדם מקצועי? או לתת לו להתמודד ורק לחזק אותו. לא מבינה למה יש לו הרגשות כאלה. תודה

30/06/2010 | 02:23 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ליאם, יתכן שבקשת החברות נעשית בהשפעת הלחץ החברתי ופחות מתוך מוטיבציה פנימית אמיתית. גיל 11, בעיקר אצל בנים, עדיין לא ממש נופל בהגדרה של גיל ההתבגרות, ולכן התגובות למפגש בין המינים יכולות להיות 'חביוניות', כלומר, מתאפיינות ברתיעה והימנעות כפי שטבעי לראות בגיל החביון. אני מציעה לעזור לו לרדת מהעץ, ולהמתין לנושא החברויות עם בנות לשלב מאוחר ובשל יותר. אם החרדה נוכחת גם בהקשרים נוספים ומפריעה לתפקודו, אפשר להתייעץ גם עם איש מקצוע. עד אז, הניחו לו ואל תיצרו אצלו תחושה שהוא מאכזב אתכם, "מרים ידיים" או ילדותי מדי. יש זמן לכל... ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים