ילד בן 3 עם חיתולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/06/2010 | 17:01 | מאת: רויטל

שלום, בני בן 3 עדיין לא גמול מחיתולים, והסיפור שלנו מעט מורכב- לפני כשנה הילד היה כבר עם תחתונים, עם פיספוסים רבים אבל הכל נעשה ברצון. בספטמבר השנה התחלנו גן והיה לו מאוד קשה ומן הסתם חלה ריגרסיה בעניין וחזרנו לחיתולים (בהמלצת הגננות, אגב). הבעיה היא שמאז הוא אינו מוכן לשמוע על להוריד חיתול. ניסינו הכל- ספרים, DVD, דוגמה אישית, שיטת הפיפי-פרס, פניה להגיון שלו, קנינו אינסוף סירים וישבנונים אבל כלום לא עוזר. בינתיים נולד לו אח קטן לפני חודש ומאז הוא מאוד רגיש בהכל ובנושא זה בפרט. ניסינו לדובב אותו ולהבין ממה הוא מפחד אך כל מה שהוא אומר הוא שהוא פשוט מפחד מלעשות פיפי או קקי ושיותר כיף לו עם חיתול למרות שהוא יודע שהוא כבר גדול. האם עלינו לפנות לטיפול? האם להמשיך לנסות או לעזוב אותו לנפשו? האם פשוט להוריד את החיתול בכוח? אשמח לכל עצה או הכוונה בנושא תודה מראש

28/06/2010 | 00:06 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רוויטל, כנראה שהתחלתם את התהליך הראשוני לפני שהייתה בשלות לנושא, ולטעמי הגיע הזמן להתחיל שוב. חשוב לזכור שהיוזמה לתהליך היא בעיקרה של המבוגרים, הדורשים מהילדים להתחיל לעשות את צרכיהם במקום המסויים המיועד לכך. זוהי, למעשה, דרישה שרירותית, אך כזו הנעשית תוך התחשבות ביכולות המוטוריות, קוגניטיביות ורגשיות של הילד. כרגע, נראה שההתנגדות של בנך קשורה להיסטוריה שלו, ופחות לחוסר בשלות לתהליך. "לעזוב אותו לנפשו" זאת אופציה, אך לדעתי מדובר בדחייה שאין בה היגיון רב. מאידך, הורדת החיתול לא צריכה להיעשות "בכוח", אלא בחגיגיות ובשמחה. אם תהיה התנגדות מצידו, גלו נחישות ורגישות, והסבירו שעכשיו קיץ, וזה זמן טוב, המאפשר לכולכם לטפל בקלות במקרה שיברחו לו פיפי וקקי. אם את חוששת לעשות זאת בכוחות עצמך, תוכלי לפנות להדרכת הורים קצרה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים