כיצד לספר לבתי בת 4.5 שיש לה אבא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/06/2010 | 13:39 | מאת: שרי צור

הנני אם חד-הורית המגדלת ילדה בת 4.5 אשר מאז לידתה מנותקת מאביה. הילדה החלה מתעניינת ושואלת על "אבא", וברצוני לספר לה שיש לה אבא, ואף לנסות להתחיל בתהליך לייצר קשר בינהם. יצויין כי, כשנה אני חייה בזוגיות חדשה. אודה לכם על סיוע בהדרכה.

25/06/2010 | 00:01 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שרי, בתך בהחלט הגיעה לגיל בו מגיעות לה תשובות (גם אם אינה שואלת...). אני חושבת שכדי לגבש גישה הסברתית מתאימה, יש להכיר את הנסיבות הספציפיות שלכם, את מידת זמינותו (גם הרגשית) של אביה, ואת מידת הבשלות הרגשית והקוגניטיבית של הילדה. בעיני, רצוי להתייעץ עם פסיכולוג ילדים מומחה או עו"ס מנוסה, שיוכלו להנחות אותך באופן אחראי, ובהסתמך על כל הנ"ל. עצות אינטרנטיות בנושא כה רגיש עלולות להיות חובבניות במקרה הטוב, ורשלניות במקרה הפחות טוב. אז למה לנו? בהצלחה ליאת

14/09/2010 | 15:40 | מאת: שרי צור

שלום ליאת תודה לך על עצתך, אכן פניתי למרכז לגיל הרך בירושלים, השיך למשרד הבריאות, שם מטפלים בילדים עד גיל 6. נערכו מס' פגישות היכרות ותצפית לקראת הערכה וטיפול, כל זאת על ידי פסיכולוגית ילדים ובכלל צוות מקצועי נחמד. שוב תודה שרי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים