התלבטות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/06/2010 | 08:16 | מאת: מירב

לליאת שלום! בעבר עזרת לי מאד בקשר לבתי בת ה-13,כשכתבתי לך שנרשמה לחטיבה עם ילדה שכיום אינה מתיחסת אליה,ובתי הכירה בנות חדשות חבורה קטנה שיחסית "חננות" אך מדהימות. כעת אני בהתלבטות לגבי אותה ילדה שבעבר היתה בקשר עם בתי(אני והוריה בקשר מצוין)ספרה לי אחת האמהות שאותה ילדה מתנהגת בצורה לא נהותה ויצא לה שם בביה"ס של ...,הבנים מתים עליה כי היא נותנת להם ליגוע בה באברים מוצנעים,ובטיול השנתי היא אף ישנה עם בן עד שגילו לאחת המורות,(מסתבר שעדיף חננות)כל זאת שמעתי אתמול בערב, שאלתי היא האם עלי לידע את אמה,(שאנני יודעת עד כמה היא מעודכנת)ומהכרותי אמה מאד לברלית ומבינה ענין הבעיה היא אביה שיחסית מאד נוקשה,שאלתי את בתי לגבי מה ששמעתי ואם היא באמת "פריחה" ובתי ענתה לי שהיא מעבר לזה שהיא כמו "זונה"כי פריחה זה רק המראה החיצוני לדבריה. מה דעתך,האם ליידע את האמא או לשתוק(אני כאמא היה חשוב לי לדעת)בעלי אומר שלא כדאי להתערב שלא יעשו לה משהו קיצוני והאשמה תהא עלי, אך מהכרותי עם האמא קשה לי לחשוב כך, אך את יודעת איך זה כשמגיעים לנושא חשוב כזה אי אפשר לצפות מה יקרה. אודה לך על עזרתך ומקווה שתנחי אותי. מירב

24/06/2010 | 23:50 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מירב, את מוזמנת לקרוא את פנייתה של גויה, כמה קומות מתחת, ולהבין איך זה נשמע מן העבר ההוא. לטעמי, יש לנהוג זהירות רבה מול מצבים בהם "יוצא למישהו שם של...משהו". ילדים - בעיקר בגיל 13 - יודעים להיות פשטנים מאד, נחרצים מאד ושיפוטיים מאד. הפערים ביניהם עצומים, והתואר "זונה" מודבק די בקלות, ועל סמך קריטריונים נזילים למדי. אני לא בטוחה שלפסיכולוגיה יש תשובה אחת לשאלתך. אישית, הייתי בוחרת שלא להתערב. לכל היותר, אולי תוך שיחה אגבית, הייתי מעלה דאגה כללית מול "ההתבגרות המהירה מדי" של ילדות קטנות, שעלולות להסתבך בגלל תמימות וחוסר מודעות. בברכה ליאת

25/06/2010 | 20:33 | מאת: מירב

לליאת שלום!ר כשנגשתי לרשום לך את ששמעתי קראתי באמת על גויה,(והאמת שנראה לי פתאום כאילו מדובר על אותה ילדה)תודה עבור עצתך ואנהג כמו שיעצת לי. את מדהימה!!!

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים