יש לי הורים מעצבנים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/06/2010 | 16:11 | מאת: הודיה

יש לי הורים מעצבנים הם לא מרשים לי כמעט כלום , לא לישון אצל חברות , את אמא שלי אני מצליחה לשכנע אבל אבא שלי מאוד עקשן ולפעמים למרות שהוא לא מרשה אני הולכת לחברות והכל , אבל זה מעצבן זה כולה לישון אצל חברות זה לא יותר.

24/06/2010 | 23:27 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום הודיה, לא כתבת בת כמה את, אבל אני מנחשת שאת מתבגרת בגיל העשרה. איני יודעת מהם הנימוקים של אביך, ומה בעצם מטריד אותו ברעיון שתשני מחוץ לבית. אני מציעה לשוחח איתו על כך, ואולי לגייס לעזרתך את אמא. נסי להקשיב למה שמטריד אותו, ולנסות לכוון את מאמצי השכנוע שלך לשם. כלומר, לגרום לו להירגע ולא להיכנס איתו לעימות. אמרי לו שאת מבינה את הדאגה שלו, ואפילו מעריכה את העובדה שיש מי ששומר עליך ומנחה אותך, ושדווקא בגלל החינוך הטוב שלו, את יודעת שאפשר לסמוך עלייך. כמובן שעלייך לעמוד מאחורי האמירות הללו, ולהרוויח ביושר את האמון שאת מבקשת. אני מאמינה שבדרך של התקרבות והידברות יש יותר סיכויים בהשוואה למסלולי עימות. נסי ועדכני :-)) בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים