ילדה בת 4.5 לא מכירה את אביה שעזב אותנו כשהיתה תינ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/06/2010 | 14:35 | מאת: יאנה

ומבקש לראותה,הילדה לא רוצה לראות אותו,אני מדברת איתה על "לפגוש את אבא " אך היא מתעלמת ממני,שואלת למה צריך ?...שואלת למה אני מבקשת ממנה לעשות דברים שהיא לא רוצה לעשות. האם יש צורך לפנות לפסיכולוג לקבלת הנחיות ,אם כן ,אשמח להמלצות באזור נתניה,ת"א. תודה

15/06/2010 | 00:39 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יאנה, לפני שמקיימים מפגש כה טעון בין ילדה קטנה לאב שנטש, חשוב לברר האם מדובר בנכונות שלו לקבל על עצמו את המחוייבות המתבקשת ממנו כהורה, או שמא בגחמה חד פעמית שרק תכאיב או תבלבל את הילדה. אני מציעה לערב גורם רווחה, או להתייעץ עם פסיכולוגית הגן, שתוכל לייעץ לך מתוך היכרות עם הנסיבות המסוימות שלכם. בברכה ליאת

15/06/2010 | 13:51 | מאת: יאנה

אני מבינה את הצורך להכיר את האבא ,אך אביה לא מהווה דמות חיובית כלל וכלל,אני לא סומכת על דבריו ועל מעשיו ,פתאום הוא צץ אחרי 4 שנים ,אני בניתי לנו חיים ,יש לי בן זוג שאותו היא אוהבת (לדבריה :היא לא רוצה להכיר שום אדם גבוהה :) נוסף )יש לי משפחה תומכת ואוהבת והפחד הגדול שלי שמפגש זה רק יגרום לבעיות . איך פונים לרווחה ? לא ידעתי שיש פסיכולוג בגן ,איך פונים אליו ? תודה מראש .

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים