פיזור יתר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/06/2010 | 13:20 | מאת: anat

בתי בת 9 מאד מפוזרת , חדרה נראה באופן קבוע כמו אחרי מהפכה, גם אם סידרנו אותו 5 דקות קודם , פסולת במקום לפח אצלה תמיד על הריצפה , פרטי לבוש אחרי המיטה ומתחת לספריה ושום דבר לא נמצא במקום . כל הערותינו וכעסנו לא עוזרים . האם יש מקום לדאגה ?

13/06/2010 | 23:10 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ענת, השאלה אם יש מקום לדאגה, תלוייה בשאלה מה בעצם מדאיג אותך. האם את דואגת שמא מדובר בהפרעה או לקות ממנה סובלת הילדה? האם את דואגת למראה הבית ולסידור החדר? האם את דואגת שמא איבדתם את סמכותכם כהורים? ילדים יודעים להיות 'ברדקיסטים' גדולים, ועלינו לסייע להם ללמוד לחיות מתוך התחשבות באחרים, מבלי להפוך את החדר שלהם לתוהו ובוהו ולצפות שמישהו אחר יישא בנטל הסדר והניקיון. העובדה שההערות, הכעסים והבקשות שלכם לא עוזרים, ובהנחה שלא מדובר בקשיי שמיעה או הבנה, יכולה להעיד על בעיית גבולות בבית, ועל כך שהתבססה אצלה האמונה שלא משנה מה יקרה, מישהו כבר ייסדר אחריה. בעיני, במקום לכעוס, עדיף לחשוב על דרכים יצירתיות (אומץ! אומץ!) שילמדו אותה שלהתנהגותה יכולות להיות תוצאות בלתי רצויות מבחינתה. רמז: מה יקרה כאשר השטיח ייראה כמו פח אשפה או כאשר לא תמצא את הג'ינס האהובים שלה. אם אתם חושדים שמדובר בקשיי ארגון שמקורם בלקות ממקור אורגני, פנו לאבחון. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים