שיעור יתר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/06/2010 | 17:19 | מאת: אילי

בני בן 12 ונחשב שעיר באופן סביר,אבל לרוב הבנים בכיתתו אין כמעט שערות ברגליים . הוא מאוד מתוסכל ורוצה לטפל בזה. תלמיד אחר בכיתתו השעיר ממנו בהרבה גילח את רגליו ובני מודע לכך שזה צומח בצורה מכוערת. אני אמרתי שהוא בגיל ההתבגרות וזה חלק מזה והוא בן וזה נורמלי וטיבעי,אבל כמובן שהוא לא מסתפק בזה כי " כולם לא ורק הוא". כמו כן הפיטמה הימנית שלו נפוחה מעט?(גם אביו סבל מזה בגיל ההתבגרות ובגיל 18 עשה ניתוח אסתטי ) וגם זה כמובן מפריע לו,מה עושים ומה אומרים כדי שלא יבודד את עצמו מילדים,ובעיקר שירגיש טוב עם עצמו?

13/06/2010 | 22:31 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אילי, למרות הרוחות החדשות המנשבות בזירה המטרוסקסואלית, שיער הרגליים נשאר אצל כל הגברים, למעט - אולי - שחיינים ורוכבי אופניים מקצועיים. לכן, תחושת החריגות שלו תתפוגג די מהר, כשעוד ועוד בנים (כל אחד בקצב שלו) יצטרפו לקבוצת ה'מתבגרים'. בגיל ההתבגרות, שביעות הרצון מהגוף ומראהו נמוכה למדי, בעיקר על רקע השינויים הקיצוניים, חלקם כאלה הפוגעים בפרופורציות ובמראה העור. למרות התחושות הקשות, רוב המתבגרים מצליחים לקבל את עצמם בשלב זה או אחר, ולעבור את השינוי בשלום. השתדלי להמשיך לעודד אותו, לסייע לו לבחון את עצמו בפרספקטיבה רחבה, ולהזכיר לו שהזמן פועל לטובתו. לפעמים זה עוזר... בעניין הנפיחות בפטמה, מוטב לפנות לרופא אנדוקרינולוג, ולהתייעץ עמו (גם לגבי השיעור). בריאות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים