בת 5 חולמת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/06/2010 | 01:50 | מאת: ערן

שלום לך ליאת שמחתי לקרוא את תשובתך המקצועית, ולמדתי להבין מימנה שאני פועל נכון או לפחות בצורה סבירה, 2 שהבנות שלי בגילאים 4 ו5 מסתדרות מצוין, זה מומלץ לשים אותם באותו גן? או שזה יהיה יותר חכם להפריד אותם ?ושוב תודה על רוח היהתנדבות

11/06/2010 | 14:26 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ערן, לא בטוח שיש תשובה נכונה אחת לשאלתך. כדי לקבל החלטה האם להפריד אותן או להשאיר יחד, הייתי שואלת את עצמי לא "למה לא?" אלא "למה כן?". אם התשובה היא "כי מדובר בגן טוב, כי זה נוח לנו מבחינת שעות והסעות, כי אנחנו סומכים על הצוות, וכד'" אפשר לשקול זאת. אם, לעומת זאת, התשובה היא "כי ככה הן ישמרו אחת על השניה, יעזרו אחת לשניה, יהיו יחד כל היום, וכד'" הייתי נזהרת. יש משהו בריא ביכולתו של הילד לתפקד במגוון מסגרות, עם מצבים לא מוכרים, מתוך התמודדות עם תביעות השונות מאלה של הבית, בחברת אנשים אחרים. קרבתו של אח (צעיר או בוגר) יכולה להכניס למרחב הזה "רעש" מיותר ומכביד, או לרכך את הנסיבות באופן שלא יאפשר התמודדות אמיתית. לכן, התשובה ה'אוטומטית' היא שזה לא רצוי. אך מאחר ואנחנו לא 'אוטומטים', ויתכנו מצבים אפורים, התשובה שלי היא, כאמור, "תלוי". בהצלחה ושבת שלום ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים