דחוף!!! ביתי בת 11 ו8 חו'.......

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/06/2010 | 23:13 | מאת: אמא

ביתי השניה מבין 4 הילדים בת 12 עוד 4 חו' קיבלה את המחזור ולקחה את זה קשה מאוד מחר היא הולכת עם חברות לבריכה ומאז בוכה ולא מפסיקה מה לעשות? האם יש מקום לרופא נשים להתערב ולהפסיק את המחזור כרגע?אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות יש לציין שהיא לא בוגרת בנפשה ואני צריכה לקחת אותה לאיבחון פסיכ' מה לעשות???

11/06/2010 | 00:08 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, התערבות בתהליכים פיזיולוגיים נורמליים אינה פיתרון לבעיות רגשיות. מוטב לתת סיוע רגשי, כדי ללמוד לקבל את תהליכי ההתבגרות הטבעיים באופן מסתגל. אני מציעה להמתין לתוצאות האבחון ולפעול ברוח ההמלצות. עד אז, כדאי לקיים שיחה קרובה ופתוחה עם הילדה, לעשות מאמץ לשוות מידה של חגיגיות לקבלת המחזור, ולהפוך זאת לאירוע משמעותי עבורה. בנוסף, ממליצה על הספר "איילת מקבלת" מאת דפנה שריר, המספר על ילדה בראשית התפתחותה המינית. הספר מלווה בתצלומים מקסימים במיוחד. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים