גמילה מחיתול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/06/2010 | 13:58 | מאת: מעיין

שלום לך! יש לי ילדה בת 4 שגמולה מחיתול כבר שנתיים, אבל אני לא מצליחה לגמול אותה בלילה, ניסיתי לפני שעה וזה לא הלך היא עושה המון פיפי, ואני מחליפה לה פעמיים בלילה חיתול, אני כבר אובדת עצות, גם שיחות איתה לא עזרו, אשמח אם תוכלי לתת לי פתרון תודה.

10/06/2010 | 23:58 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מעיין, ילדים רבים בגיל 4 עדיין אינם מצליחים להיגמל מהשתנת הלילה, שכן השליטה בשרירי הסגור בזמן שינה עמוקה קשה יותר מאשר בשעות הערות. כל זמן שהיא עם חיתול, היא אינה מרגישה צורך להתאמץ ולקחת אחריות, ונראה שאין מנוס מניסיונות גמילה נוספים, עם נכונות לטפל בתאונות בסבלנות וברוח טובה. אם את חושבת שיש משהו חריג בכמויות השתן, פני לרופא הילדים או לאורולוג ילדים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים