בת 5 חולמת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/06/2010 | 01:34 | מאת: ערן

שלום לך ליאת הבת שלי בת 5 מספרת לאחרונה שהיא חולמת חלומות זוועה כמו,ציטוט, הגויים הולכים להרוג את כול בני ישראל , היא בגן דתי לצערי למרות שאני אתאיסט ובכלל ליפני שהיא הולכת לישון היא מספרת שהיא חולמת חלומות רעים וזה עצוב לה שהיא חולמת חלומות רעים הסברתי לה שבגיל הזה חולמים יותר חלמות וזה לא נורא וזה עובר הסברתי שלחלום אין שום השפעה על החיים וזה כמו סיפור לא צריך להתייחס לזה ואפשר גם לספר אם רוצים את החלומות, אגב בשנה הבאה רשמתי אותה לגן רגיל זה די מוזר לי לשמוע את ביתי האמיצה חוששת מימשהו נישאר לה עוד שבועיים בגן דתי בשבוע האחרון היא החליטה שהיא לא רוצה יותר להיתפלל אמרתי לה שהיא לא חייבת, היא גם סיפרה לגננות שאבא מאמין שאין אלוהים למרות שהסברתי לה שזה פוגע בדתיים שאומרים להם כזה דבר והם גם לוחצות עליה להיתפלל הסברתי שיש כול מני סוגי אמונות ואנחנו חילונים מנומסים ונקיים שחיים מצוין בלי אמונות בכלל אני ממש אשמח לתגובה, אני דואג שאולי אני מבלבל תילדה

09/06/2010 | 17:15 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ערן, חלומות מפחידים הם חלק כמעט בלתי נמנע מחיי הלילה של ילדים ומבוגרים, ואני מניחה שהיית נתקל בהם גם לו בתך הייתה מבקרת בגן חילוני למהדרין. העובדה שמדובר בגן דתי משפיעה על התכנים האופייניים, אך לא על המהות: תמיד יהיה משהו או מישהו מפחיד טורד מנוחה, המגיח אל תוך חלומותיו של הילד, חלקו מציאות ומרביתו דמיון. מעבר לכך, אין ספק שילד הגדל בסביבה ובאטמוספירה אתיאיסטית, בעיקר בגיל בו החשיבה מתאפיינת באגוצנטריות וקונקרטיות, יתקשה להתנהל במסגרת אמונית המחנכת לתפילה ומצוות "עשה" כחלק מאורח החיים השוטף. הורים רבים בוחרים, מטעמים שונים, לשלוח את הילדים למסגרת דתית, בהנחה שהמפגש יכול להעשיר או להוסיף קצת "יידישקייט" לעולמו של הילד. בפועל, זה אכן עלול לבלבל, להקשות ואולי גם לעורר שאלות וחרדות מיותרות, אותן אפשר ליישב רק בגיל מבוגר יותר, כשהיכולת לחשיבה מופשטת משתכללת ומבשילה. אכן שאלה... בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים