בעיית שינה - דחוףף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/06/2010 | 13:20 | מאת: שרונית

בני בן 4 כמעט ובשבוע האחרון פתאום התחילו בעיות שינה. כל ערב זה הפך להיות משהו קבוע אצלו - הוא לא מוכן ללכת לישון עד שהוא מקבל עונש. הוא מתחיל לבכות - זה אפילו לא בכי זה יותר צרחות. הוא נמצא באותו חדר עם אחותו (בת שנה וחצי) והצרחות שלו מעירות אותה. מה לעשות? אם שמים אותו בעונש - מספיק ששמים אותו למספר שניות - הוא נרגע והולך לישון. מה זה השטויות האלה? הלילה למשל הוא הלך לישון עם אותה "הצגה" ואם זה לא מספיק אז פתאום הוא התעורר ב- 1 בלילה, ואמר שהוא רוצה עונש ושוב התחיל לבכות.

08/06/2010 | 18:17 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שרונית, עם כל הכבוד לצורך החשוב להציב גבול, ולצורך שלנו בערב שקט, שינוי כה חד בהתנהגות של הילד יכול להעיד על מצוקה כלשהי, על חרדה, על הזדקקות לתשומת לב מיוחדת, על משהו שקרה בגן,ועוד. לפני שנותנים עונש (על מה, בעצם???), חשוב לברר בזהירות מה עומד מאחורי השינוי החריף בהתנהגותו, ולהיענות באופן רגיש ומכיל עד שיושב האיזון. ה"שטויות האלה" הן ילד קטן, עוד לא בן ארבע, שכנראה צריך אתכם. נסו להישאר סבלניים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים