עציריות בגמילה מחיתולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/06/2010 | 11:08 | מאת: קרן

הי ליאת. בני בן שנתיים וחצי נגמל מחיתול לפני כחודש, ולא תחת לחץ אלא זה בא ממנו. מה שקורה ב 3 שבועות האחרונים הוא מפחד לעשות קקי וממש מתפטל מכאבי בטן ובישבן, לקחנו אותו לרופא מס' פעמים והיא בדקה אותו והביאה לנו תרכיז לתת לו כל יום ופעם אחת לשים לו נר. למרות כל הדברים הללו הוא בחרדות ומתאפק ימים שלמים ובוכה ונהיה חסר שקט ובסוף הוא עושה אחרי מס' ימים שמתאפק עושה בחיתול אחרי שהוא מחזיק בי או באביו ואנו עוזרים לו , הוא ממש מבקש תוציאו לי את הקקי ומשגע אותנו אני לא יודעת איך להתייחס, הבנתי שלא צריך לייחס לזה חשיבות ולהיות סביב זה . אבל הילד ממש סובל וגם הגננות אומרות. עם הפיפי אין שום בעיה אפילו לא מפספס ואף בלילה מתעורר ומבקש לשירותים הוא ישן ללא חיתול, הוא אומר לי איכסה חיתול. איך אפשר לעזור לו?

08/06/2010 | 01:14 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום קרן, לאור לוח הזמנים שאת מציינת, אין להתייחס למקרה שלכם כאל נסיגה או בעיה שהתעוררה פתאום, אלא כאל תהליך גמילה הנמצא בעיצומו, ולטעמי - תהליך שהתחיל ברגל שמאל. הייתי מציעה לוותר לזמן מה, ולהתחיל שוב בעוד מס' שבועות. בינתיים נצלו את הזמן לקרוא עוד על הדרך הנכונה לעשות זאת (למשל, להימנע מלאפשר קקי בטיטול), ולהתחיל שוב ממקום סבלני ובשל יותר. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים