אוננות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/06/2010 | 10:04 | מאת: אבא

לפורום שלום; לאחרונה שמנו לב(אני וגרושתי) שהילדה שלנו (בת שנה ותשעה חודשים) משפשפת את איבר מינה ומנסה להכניס לנרתיק תושים או צבעים,נראה שהיא עושה את זה תוך הנאה מסויימת ולא כי מגרד לה,ביקשתי מגרושתי שלא תאיר לילדה ולא תיחס לזה משמעות ושלא תיכנס לפניקה,האם זהו השלב הפאלי?,זה לא מוקדם מדי לשלב הפאלי? בתודה אבא.

08/06/2010 | 01:05 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אבא, אני מבינה מדבריך שבתך כבר נגמלה מחיתולים, ומכאן הגישה שלה אל איברי המין שלה. ילדים מאוננים בכל גיל (בדר"כ זה קורה יותר כשהם נחלצים מהחיתולים), ואין לראות בכך פעולה מדאיגה או אסורה. עם זאת, אין לאפשר החדרת חפצים לנרתיק או לפי הטבעת, ויש להתייחס לכך כפי שהייתם מתייחסים לו הייתה מכניסה עיפרון לאף או לאוזן: הסבירו בקצרה שזה אסור כי זה יכול לפצוע או להכאיב, ובמידת הצורך הרחיקו ממנה חפצים אלה בזמן שהיא ללא השגחה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים