גמילה מחיתולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/06/2010 | 14:26 | מאת: ליאת

שלום רב, יש לי תאומים בן ובת בני שנתיים וחצי. התחלתי איתם לפני כשבוע תהליך של גמילה. הבעיה שעם זה שבבית הם מראים עניין, התלהבות ורצון לשתף פעולה וגם עושים זאת לא רע, הרי שבגן הם מסרבים לשבת על הסיר וזה מגיע עד לבכי קורע לב. אני מסכימה עם הגננת שאסור ללחוץ עליהם לשבת על הסיר, אבל בניגוד לגננת אני חושבת שצריך להפסיק לשים להם חיתול בגן, אלא תחתונים בלבד ורק כך יש סיכוי שיתרצו וישבו על הסיר (גם אם המשמעות יותר עבודה לגננת). הגננת לעומת זאת טוענת כי דווקא זה עלול לגרום לתהליך ממושך יותר.......היא הציעה כי אביא לגן את הסירים המוכרים מהבית, אני לא רואה את ההגיון בעניין, מה אשדר לילדים שלי בזה? לדעתי כרגע הילדים רק מבולבלים....מה נכון לעשות? אשמח לעיצה בנושא. ליאת

08/06/2010 | 00:58 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ליאת, איכשהו, גם אני קצת מבולבלת. האם הגננת מתנגדת לגמילה, או שאתן חלוקות על הדרך הנכונה לעשות זאת? אני מסכימה עם זה שתהליך הגמילה מוטב שייעשה תוך שיתוף פעולה בין הבית לגן, וחושבת שזה רעיון מצויין להביא אל הגן את הסירים המוכרים מהבית. הכוונה (כך אני מקווה) אינה שתיסחבי כל יום, הלוך וחזור, עם שני סירים, אלא שתביאי אל הגן את הסירים שהם כבר מכירים, ובבית תתקדמי (אולי) לישבנון או לסירים אחרים. גם אני חושבת שזה לא נכון ומבלבל להביא אותם לגן עם חיתול, כאשר תהליך הגמילה כבר החל. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים