ילד בכיתה ד'

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/06/2010 | 00:16 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, בני בן 10 בכיתה ד' ילד חכם ונבון אולם אני נתקלת שוב ושוב באותה בעיה ובאותה תלונה מצד המורים הילד מעופף, מרחף, לא מכין את שיעורי הבית למרות שמבחנים הוא משיג ציונים יפים מאוד יחסית לילד שאפילו לא זכר שיש מבחן, הוא לא מעתיק מהלוח, המחברות שלו כמעט ריקות ועדיין התעודות שלו לא רעות בכלל, לגבי הבית אני מוצאת שהילד מאוד רגיש מאוד מאוד מאוד פגיע, נלחץ כשמעירים לו, אני תופסת אותו המון על שקרים, אנחנו לא צועקים בבית כך שאין לו שום סיבה לחשוש מלספר את האמת, הוא ילד חברותי, נפגש עם חבריו אחה"צ גם אצלם וגם אלנו, הוא מאוד אהוב על חבריו, אבל עדיין אני מרגישה שמשהו שם מתפספס לי ואני לא מצליחה להבין מה הבעיה בדיוק, אשמח לקבל עצה בהקדם

04/06/2010 | 01:33 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, נוכח קשיי הארגון שלו, והפערים הניכרים בתפקוד, עולה הצורך באבחון פסיכו-דידקטי, שיוכל לאתר את המקור לקשיים ולהמליץ בהתאם על התערבויות או הקלות מסייעות. רק אם לא יימצאו לקויות באבחון, אפשר יהיה לחשוב על כיוון רגשי. התייעצי עם המורה ועם פסיכולוגית ביה:ס לפני הפנייה לאבחון, שכן מדובר בתהליך יקר יחסית. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים