חוויה בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/06/2010 | 23:32 | מאת: ימית

בתנו בת ה-4וחצי עברה חוויה אתמול בגן ורצינו להתייעץ: הגן שיתפה כי קיימה מפגש בנושא חברות הזמינה לקידמת המפגש את בתי ועוד חברה (שבין השתיים כנראה בתקופה האחרונה הרבה מריבות כאשר התלונה היא שבתי מאיימת לפגוע בשנייה "אני אשבור לך...")והגננת אמרה ברוח נעימה שאינן יכולות להיות חברות ושישחקו עם אחרים ובכך עוזרת להן וביקשה מהילדים למחוא כפיים לבתי שקיבלה בבגרות את "רוע הגזירה" . אנו נרעמים על אופן הפעולה של הגננת מאוכזבים ומריגשים ששפטו ותלו את בתנו כאילו היא עבריינית מהעולם התחתון. אנו שוקלים כיצד להגיב? ומה לקחה מהחוויה הזו בתנו? תודה על העזרה

04/06/2010 | 01:19 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ימית, כששני בני אדם (ילדים או מבוגרים) רבים ללא הרף, ולא מצליחים להסתדר ביניהם, אחד הפיתרונות האפשריים הוא הפרדת כוחות, והפניית האנרגיות ליצירת קשרים חדשים, הרסניים פחות. ממה שאת עצמך תיארת כאן, לא הרגשתי שהפכו את בתך לפושעת או עבריינית, אלא רק ביקשו ממנה ומחברתה לצנן באופן זמני את המגע ביניהן. לפני שאת 'מתפוצצת' על הגננת, נסי לבדוק האם בתך הוצגה כאחראית הבלעדית לקושי, והאם הילדים התבקשו למחוא כף רק לה או שמא לשתיהן. האם מדובר בנוהל קבוע בגן, או שמא הייתה כאן הוקעה פומבית של בתך. מדברייך לא התרשמתי שזה כך, ולכן שווה לבדוק לפני התגובה. והכי חשוב - האם בתך נעלבה ונפגעה מכך, או שזאת תחושתך, כמי שמפרשת את האירוע מבחוץ על סמך מידע חלקי? מקווה שהעניינים ייפתרו בדרכי נועם. ליאת

04/06/2010 | 14:20 | מאת: ימית

תודה ליאת על התשובה המהירה. למדנו מתשובתך הרבה ואכן נשתמש בעצתך לבדוק האם האחריות הבלעדית לקושי הוטלה על בתנו והחוויה של העלבון לדעתי, הרבה יותר שלנו מאשר של בתנו . על פניו לא נראה שחוותה משהו טראומתי או מעליב וחשוב שנעשה הפרדה בין הרגשות שלנו לשלה...שוב תודה ושבת שלום

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים