המילה גסות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/06/2010 | 15:12 | מאת: רעות

האם יש מושג כזה "גסות " בתהליך חינוך הילד ( צריך להיות יותר גס איתו , כדי שירגיש שיש סמכות להורה) במיוחד בגיל בין 3-5 שנים

04/06/2010 | 00:45 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רעות, איני בטוחה שהבנתי לגמרי את שאלתך, אך אנסה להשיב עליה כמיטב יכולתי. ילדים, בכל גיל, זקוקים להורה סמכותי ומשרה ביטחון, המעניק במקביל אהבה, חמימות ואכפתיות. הצבת גבולות באופן עקבי, סמכותי ויעיל, *לעולם* (לעולם!) צריכה להיעשות באופן מכבד, מתחשב, ובלשון נקייה ככל האפשר. כאשר אנו פונים לילדים שלנו (ובעצם לכל אדם) בגסות ובחוסר כבוד, אנו עלולים לפגוע ביחסים, לפגוע בכבודו של האחר (ובעקיפין גם בכבודנו אנו), ולהחטיא את מטרותינו באינטראקציה. לכן, התשובה היא: לא. לא צריך גסות ביחסי הורה-ילד, אלא כבוד ונימוס - גם כאשר אנחנו כועסים או דורשים ציות ומשמעת. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים