לא לצעוק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/06/2010 | 16:53 | מאת: מאי

הבן שלי בן שנתיים ילד חכם מאוד מפותח לגילו לדעת כל הסובבים אותו לפעמים הוא מרגיז אותי בכך שהוא לא מציית או אומרנ שהוא לא רוצה או מנסה לעשות דברים כדי למשוך את תשומת לבי כמו למשוך חוט חשמל או לכבות את המחשבאו הטלוויזיה כמה פעמים ברצף אז אני צועקת עליו בתקופה האחרונה הוא מבקש ממני לא לצעוק והוא שואל אותי אם אני כועסת עליו מומבקש ממני לא לכעוס עליו ואז אני מסבירהלא למה אני כועסת ואז הוא אומר שהוא לא יחזור על הפעולה אני בתקופה האחרונה ערה לנושא ומנסה לעבוד על עצמי שלא לכעוס עליו או לצעוק אבל השאלה שלי היא איך לעשות חוויה מתקנת והאם ההתנהגות שלי בתקפה ההיא תעשה נזק שקשה להפטר ממנו בהמשך

02/06/2010 | 11:20 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מאי, ילדים בני שנתיים יכולים להיות יצורים תובעניים מאד, הגורמים להוריהם לא פעם "לצאת מהכלים". זהו גיל של מאבקי עצמאות, סקרנות רבה, ומרץ בלתי נלאה, והשילוב של שלושת אלה - הקנה לתקופה זו את השם המפורסם "גיל שנתיים האיום". ראשית, חשוב להזכיר כי בבית שמסתובב בו פעוט סקרן, יש לעשות הכל כדי שחוטי חשמל יישארו מחוץ לטווח השגתו, כמו גם כל מקור סכנה אחר. זהו גיל מועד מאד לתאונות וחבלות קשות, בגלל המרץ הסקרני והתנהגויות ה"דווקא". אני לא חושבת שהילד שלך ניזוק מהצעקות שלך, בעיקר אם את עובדת על זה ופועלת להפחתה שלהן. נסי ליצור אווירה של גבולות ברורים, ואכיפה עקבית שלהם, ואז גם יפחתו מצבי הקונפליקט. זכרי שאהבה, אין פירושה לתת הכל, ממש כשם שכעס, אין פירושו חוסר אהבה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים