ילד שלא רוצה ללכת לגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/05/2010 | 12:46 | מאת: גילה

שלום רב בני בן 3.9 הלך בשמחה לגן עד לאחרונה.כעת ובשבוע + האחרון בוכה ולא רוצה להכנס לגן. לאחר מכן הוא נרגע (לפי דברי הגננת).הגן גן עירייה (33 ילדים). ניסינו למצוא את הסיבה - אך ללא הצלחה. אינני יודעת כיצד להתנהג איתו. כמה עובדות עליו:יש לו אחות תאומה שהולכת איתו לאותו גן. שניהם היו פגים. לילד קושי שפתי ומעט מוטורי (אינו קופץ) ומטופל בהתפתחות הילד - מומלץ על ידם לגן טיפולי. מבקשת הדרכה כיצד לנהוג איתו תודה מראש

02/06/2010 | 01:18 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גילה, כמעט לכל ילד יש תקופות בהן הוא מתקשה להיפרד בבוקר, לפעמים עד כדי בכי. לא תמיד אפשר להניח את האצבע על הסיבה המדוייקת לבכי, אך ברוב המקרים התופעה חולפת מאליה. לפעמים, כשקשיי הפרידה מזכים את הילד ברווחים משניים, כמו הבטחות לפרסים ותגמולים "אם ייפרד יפה", המוטיבציה של הילד להפסיק לבכות יורדת, והבעיה נמשכת. לכן, לפני הפרידה, נסי לא לצבור מתח מיוחד, להישאר רגועה ונינוחה, ולהזכיר לילד שתגיעי לאסוף אותו בסוף היום. לפעמים אפשר להחליט על שיחת טלפון מרגיעה באמצע היום, כחלק מהיענות רגישה כלפיו. באשר לקשיים האחרים, ממליצה על טיפול מוקדן ויסודי בהתאם להמלצות פסיכולוגית הגן. הגנים הטיפוליים נהנים משפע תקציבים וכוח אדם מאד מקצועי, וחבל לוותר על כך אם הילד זכאי לסיוע הזה. לפעמים הגן הטיפולי יכול לחסוך הרבה מאד קשיים עתידיים ומסגרות מיוחדות בביה"ס. בהצלחה רבה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים