עזרה ..ילד שמרביץ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/05/2010 | 10:13 | מאת: נעמה

שלום רב, יש לי 2 ילדים בן 4 וחצי ובת 8 חודשים. בן ה-4 וחצי הוא ילד שובב מאוד,ילד עקשן ומופנק שחושב שהכל מגיע לו.(יש לציין שהוא באמת מקבל הכל). יש לציין שתמיד הוא היה ילד שובב ותמיד הוא מקלל אך לאחונה יש הרעה בהתנהגותו הא ממש לא "עושה חשבון". גם בגן חל שינוי בהתנהגות. הוא מרביץ יותר ומקלל יותר וכבר עונשים לא מרתיעים אותו. הוא התחיל להרביץ לאבא שלו ולהתפרע ברחוב כאשר דבר לא מקובל עליו. הוא מקלל את הסבא והסבתא וכמעט ולא שומע בקולינו. ניסתי ללכת איתו בדרך טובה ושאם הוא יתנהג יפה הוא יקבל הפתעות למנהם ולא עזר, ניסתי להעניש אך אחרי 5 דק' הוא חוזר להתפרע. יש לציין שכל הזמן הוא שואל אותנו (ברגע שאנחנו כועסים עליו ומענישים אותו) "אתם אוהבים אותי??" ותמיד אני עונה שאין קשר ושאני אוהבת אותו אך רוצה שיתנהג יפה...אני אבודת עצות לא יודעת כבר איך להתנהג איתו! יש לציין שעד היום לא היה לי שיתוף םעולה מצד בעלי וכדי שהילד לא יבכה אז הוא היה נותן לו מה שהוא רוצה... כיום יש שיתוף פעולה.. עזרי לי תודה מראש

31/05/2010 | 11:01 | מאת: יעל

לעניות דעתי, לילדך אין הצבת גבולות ואין סמכות הורית. כדאי שתקראי מאמרים או שתגשי למסגרת של יעוץ והכוונה להורים.

02/06/2010 | 00:40 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נעמה, אני מסכימה עם יעל, וחושבת שמדובר בעמדה הורית חסרת אונים ובלתי סמכותית, היוצרת אצל בנכם את הרושם שהוא מנהל את המשפחה ולא אתם. גם אני ממליצה מאד על הדרכת הורים מסודרת, שתסייע לכם ליישם, הלכה למעשה, את מה שאפשר לקרוא בכל המוני המאמרים ברשת בנושא גבולות. לאור מה שאת מתארת אני מתרשמת שהדרכת הורים, של שניכם, נחוצה מאד, ומוטב לעשותה בהקדם. הכתובת לכך היא פסיכולוג ילדים קליני. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים