התנהגות מוזרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/05/2010 | 09:56 | מאת: אמאלה

שלום לך, אני מאוד מקווה לקבל ממך תש' מרגיעה ולהבין שאני סתם אמא לחוצה:) בני המתוק והפיקח,ילד מאוד אקטיבי חייכן וחברותי. אך לאחרונה החלה אצלו התנהגות מוזרה ,שהייתי רוצה לדעת אם זוהי התנהגות נורמלית.אני אנסה לתאר לך,קצת קשה . מדי פעם שהוא מתלהב ממשהו,רוצה מאוד משהו,הוא כאילו מסמן עם האצבע כלפי הראש/שערות בצורה חוזרת מין אובססיבית כזו,ועושה פרצוף מאולץ ,מתאמץ סוג של התלהבות אבל מוגזמת מאוד. ההתנהגות החלה לחזור בזמן האחרון,אני הנחתי שזו דרך שלו לדבר,לתקשר,כיון שהוא לא ממש אומר מילים חוצמפה ושפ אבא,מה(הכוונה לאמא) ,הלו .. אני חוזרת שמעבר לכך הוא ילד מאוד פיקח ומסביר מה הוא רוצה . אודה לך מאוד על תשובת המהירה. אמאל'ה

31/05/2010 | 10:00 | מאת: אמאלה

שכחתי לציין כי בני הוא בן שנה ושבעה חודשים,פרט חשוב:)

02/06/2010 | 00:33 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, בנך נמצא בשלב בו יכולתו לתקשר במילים עדיין מוגבלת ביותר, ולכן השימוש במחוות גוף, קולות וסימנים בא כפיצוי, ונראה מוזר ולא תואם. למעשה מדובר בשלב נורמלי בהתפתחות השפה, ועל פניו לא נשמע מדאיג. עם זאת, כדי להיות שקטה, תוכלי להתייעץ בפורום של הפרעות בתקשורת, כאן בדוקטורס, המנוהל ע"י קלינאית תקשורת, או לפנות למכון להתפתחות הילד. אחרי הכל, בלתי אפשרי לתת אבחנות אחראיות ממרחק, מבלי לראות את הילד. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים