ילד בגיל 8.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/05/2010 | 09:01 | מאת: יעל

הישיבה בכיתה של בני היא בקבוצות. 6 ילדים בקבוצה. הבן שלי לא רוצה לשבת בקבוצה בטענה שמציקים לו ומפריעים לו והוא רוצה לשבת לבד. בנפרד מהקבוצות. בשולחן נפרד. המורה נעטרה לבקשתו. לא ידעתי על כך. כשראיתי שהוא יושב לבדו נדהמתי. נראה לי לא תקין. אשמח לקבל חוות דעתך.

30/05/2010 | 14:16 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יעל, יש לא מעט ילדים שעבורם הישיבה בקבוצה היא אסון. הכוונה בדר"כ לילדים המוסחים בקלות, ילדים הרגישים לרעשים, המתקשים להתמקד, או המתקשים לשבת במנוחה, ומשלמים על כך לא פעם בעימותים עם חבריהם. לפעמים הישיבה בקבוצה מקשה על הילד להתמקד במורה, בעיקר בחלקים הפרונטלים של השיעור. אם הילד בא וביקש לשבת לבד, ההיעתרות של המורה כמוה כהתחשבות. כדי שהילד (ואת) תרגישו בנוח עם עובדה זו, אפשר להשאיר לילד את הבחירה, ולהשאיר לו מקום גם בקבוצה, לימים ושעות בהם הוא רוצה ויכול לשבת עם כולם. כדאי לזכור, שלמעט במקרים בהם ניתנת משימה קבוצתית מובהקת, רוב העבודה בכיתה מתבצעת באופן פרטני, ולכן, הישיבה לבד מיטיבה מאד עם הילדים מהסוג שציינתי. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים