מבקשת להתייעץ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/01/2009 | 18:43 | מאת: ענת

יש לי ילד בן 5 שאובחן כ- ADHD. לאחרונה הוא נוהג להכניס יד מתחת למכנסיו, ואני מעירה לו ומבקשת להפסיק. היום היה קטע מוזר - בא חבר לבני הבכור והילד בן 5 ניגש ופעמיים הוריד לידם את המכנסיים. פעם אחת הוא הראה להם את ישבנו ופעם את הפין. הוא צחק על זה. הערתי לו והוא הפסיק. זה נראה לי מאוד מוזר. יכול להיות שבגן ילד אחר עשה לו משהו לא תקין? מאיפה הרעיון הזה?זה יכול להיות שילד סתם יעשה את זה?אציין שמעולם לא ראיתי אותו עושה משהו מיני לאחיו או לחברים. תודה

07/01/2009 | 23:08 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ענת, הורדת מכנסיים בניסיון להצחיק יכולה להתאים לגיל חמש, הגם שכיום מושם דגש גם בגני הילדים על חשיבותה של צנעת הגוף ואיבריו. קשה להעריך מרחוק, ומבלי להכיר את הילד, האם מדובר במעשה קונדס או באיתות על מצוקה או התנסות קודמת בעייתית. אני נוטה להאמין שמדובר באפשרות הראשונה, אך ליתר ביטחון אפשר לשוחח איתו ולברר מאין צץ הרעיון. אחרי הכל, מעשים מעין אלה, מהווים הזדמנות טובה ל'שיעור' הנוגע לצורך לשמור על איברי המין מוצנעים, בעיקר בנוכחותם של זרים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים