י

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/05/2010 | 11:12 | מאת: עופרי

שלום רב, בני בן ה-6 ילד טוב,מקסים חכם ובד"כ ממושמע. יש לנו בעיה אחת איתו שאיננו יודעים כיצד לפתור אותה. כשאנו מבקשים ממנו להיכנס להתקלח או לצחצח שיניים בבוקר הוא לא מוכן, אומר אח"כ , אני אחרון, קודם אתם וכו' ואז אנו כועסים מאוד מאחר וזה חוזר על עצמו כל ערב וכל בוקר. אנחנו מיואשים מזה . זה פשוט נמאס. מה עלינו לעשות כדי לשנות את המצב? תודה רבה מראש.

10/05/2010 | 10:16 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום עופרי, בניגוד לפעולות טבעיות ומחזוריות כמו אכילה, שינה ויציאות, בהן מומלץ שלא להתערב, הרי שבנוגע להקניית הרגלים חשובים, כמו מקלחות, צחצוח שיניים, למידה נכונה, וכד', חשוב לכוון ולהנחות, ולדאוג שהדברים ייעשו. כאשר הבקשות שלנו הופכות למאבק כוח, רצוי להימנע מלבקש, ולעבור לגישה פעילה יותר, גם אם מנומסת ומכבדת. כאשר הילד מתחיל 'להתמקח', הסבירו לו בשקט שאינכם מתכוונים לוותר, והובילו אותו פיזית למקלחת. תוכלו לומר (שוב: בשקט ובנעימים!) שאתם רואים שקשה לו, ולכן עוזרים לו לקום ולהגיע למקלחת. עמדו לידו והמתינו, כך שיבין שאתם מתכוונים למה שאמרתם. כמובן, לא לשכוח לציין, לאחר מכן, כמה נעים לכם איתו כשהוא משתף פעולה, וכמה כייף לנשק אותו כשהוא נקי וריחני. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים