ועוד בנושא האחיינית -חשוב לי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/03/2009 | 18:04 | מאת: אני

בהמשך להודעתי הקודמת, אני באמת מנסה לתת לאחיינית שלי מכל הלב ומשקיעה בה הרבה אהבה ונותנת לה תשומת לב רבה ותמיד מביאה לה דברים, אך אני מרגישה רע מאוד ובחרדה על מה שאחותי עושה, כי אני לא גרה לידה. זה מחליש אותי מאוד. האם את חושבת שהמעט שאני עושה (לפעמים רואה אותה רק פעם בשלושה שבועות), משפיע עליה לטובה? איך אוכל לעזור מעבר לכך? לאלו נזקים המצב הזה יכול לגרום לה? שהרי גם אותי קיללו שהייתי קטנה ולא התייחסו אלי ויצאתי לא משהו. בבקשה ליאת, המצב הזה מציק לי כבר הרבה זמן. אודה לך על המענה המהיר.

11/03/2009 | 01:24 | מאת: ליאת מנדלבאום

שוב שלום, נדמה לי שתשובתי למטה ממצה למדי. אוכל להוסיף ולומר שקשה (ומאד לא מקצועי) להתנבא מעתה ולדבר על נזקים. אין ספק שמי שגדל בסביבה בטוחה וחמה, במחיצת מבוגרים מטפחים ומסורים, סיכוייו לגדול ולהיות אדם בריא, יציב ויצרני טובים יותר, סטטיסטית, מסיכוייו של מי שגדל בסביבה פחות ידידותית או מתעללת. עם זאת, סטטיסטיקה היא עניין שרירותי, שאינו מביא בחשבון ניואנסים וניסים גדולים או קטנים. אני מכירה לא מעט אנשים שצמחו מתוך עבר קשה ועצוב, להיות אנשים עשירים (באישיותם), בריאים ואופטימיים. בחלק מן המקרים הללו, דמות חשובה ומשמעותית מילאה תפקיד מכריע, בכינון היכולת לסמוך ולבטוח, תחילה באחר, ואח"כ גם בעצמי. כמה טוב יהיה אם זה יקרה גם אצלכן! בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים