חברות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/05/2010 | 19:31 | מאת: אילנה

הילדה שלי בת 11 יש לה חבר,מתנהגת כמו נערה מאוהבת,זה מיתבטא בלהחליף כל רגע בגדים,בהתרגשות כל ירידה לשכונה,ניכרת ירידה בהשקעה בלימודים,איך להתנהג?בנוסף האם לדבר על נושא החברות?אם כן,איך?מה כן להגיד...

05/05/2010 | 13:13 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אילנה, בתך אכן מאוהבת, ולטעמי זאת בשורה טובה, בעיקר כשאהבתה אינה נכזבת. היא מגיבה כמו בת 11, ומתמקדת בהיבטים השטחיים והחיצוניים של הקשר (לא שאנחנו לא, אלא שאצל המבוגרים נכנסים אספקטים נוספים של קרבה ואינטימיות שקיימים הרבה פחות, אם בכלל, בגיל 11). תמיד חשוב - וגם נעים - לשוחח עם הילדים שלנו על חייהם החברתיים והרגשיים, לקחת חלק בהתרגשויות, לספר קצת מניסיוננו, לעודד ולייעץ. כדי שזה יהיה נעים לשני הצדדים, רצוי להימנע מעמדה שיפוטית או ביקורתית, ולאמץ גישה סלחנית, סובלנית ומכילה. הזכירי לה שאהבה גדולה באמת יכולה לעורר התרגשות, בלבול ואפילו איבוד עשתונות, ושאת מתכוונת לעזור לה לא לשכוח את עצמה ואת המחוייבויות האחרות שלה, כמו, למשל, הלימודים. צרות טובות... ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים