פסיכולוג נוער

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/05/2010 | 19:47 | מאת: מעיין

צריכה המלצה לפסיכולוגית נוער באיזור המרכז.

03/05/2010 | 01:07 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מעיין, אם תוכלי להיות מעט יותר ספציפית באזור המגורים שלך ובגילו של המתבגר, אולי אוכל לעזור. כתבי שוב ליאת

03/05/2010 | 11:03 | מאת: מעיין

היי ליאת. הנער בן 15 מאיזור פתח תקוה. מדובר בפחד מהמון למשל בערב יום העצמאות לא היה מוכן ללכת עם חברים,אך אם אבא יהיה בססביבה ואכן כך היה.האבא לקח אותו והיה איתו בקשר טלפוני.הילד נהנה מאוד.עוד דוגמא,ערב ל"ג בעומר כל החברים עושים ביחד הילד חושש מאוד ללכת ורק אחרי חיזוקים ותמיכה החליט ללכת.אציין שהחברים הם כמו אחים.הוא מאוד אהוב. אתמול אמר מזל שהלך ושהיה כל כך כיף.לכל זה ישנה סיבה.לפני כ3 שנים ירד עם כמה חברים לגן בשעות הערב,ואז נער אחר סטר לו ליד כול החברים,הילד בא בהיסטריה בוכה ואז אביו ירד וכמובן תפס את הנער אמנם לא הרים יד אך הרים קולו בנוכחות בני.אציין כי אחרי כמה חודשים בני והנער נפגשו במכוון כדי שלא יפחד ממנו כי אז לא היה יוצא בכלל מהבית. רק בשנה האחרונה החל ללכת עם החברים כמובן שהוא לא מתקרב למקום בו קרה התגרה למרות שהיה עם חברים באיזור לא הסכים ללכת לשם.משיחה שערכנו(אנו מאוד מעודדים לדבר ולהוציא) הוא אמר שהפחד הוא לא ספציפית מהנער,הרי בני יותר גדול פיזית.הוא הסביר זאת כל כך יפה,משהו נסגר כמו כדור מתכווץ. אני רוצה מאוד לעזור לו ניסית 2 3 פסיכולוגים שלא עזרו.בשביל זה רציתי המלצה. יכול להיות שאנו אשמים?אנו יותר מידי מגוננים.אל תשתה אל תעשן,מה שכולם עושים והוא אומר אני ילד טוב.השתייה לא טעימה לו הריח של הסיגריות מגעיל אותו. אני ובעלי לא מעשנים ולא שותים. מצד שני,איזו אמא רוצה שהבן ישתה ויעשן?ככל אמא היתה רוצה ילד ששונא את הטעם והריח. מקווה שלא הגזמתי. אשמח ליעוץ.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים