לא מפסיק לדבר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/04/2010 | 19:20 | מאת: נואשת

בני בן 7 בכיתה ב' יליד דצמבר, המחנכת טוענת כי לפעמים אינו מפסיק לדבר בשיעור למרות בקשותיה להפסיק ונוצר מצב לפעמים שכל הכיתה פשוט בוהה בו והוא ממשיך בשלו, שואל שאלות, מסבער כאות עיניו את הדברים שהסבירה המורה וכו''..... כל בוקר לפני צאתו מהרכב לבה"ס אני מבקשת ממנו שלא לדבר בשיעורים אך ללא הצלחה. , הוא ילד חרוץ ומצטיין בלימודיו, ציוניו מעולים, חברותי,, אהוב על חבריו, אנו חוששים שעם עלייתו לכיתות גבוהות יותר הדבר יפגע בלימודיו. באופן כללי עד עלייתו לכיתה א' היה שקט יותר ולאחר לידת בני השני חודש אחרי תחילת הלימודים, השתנה התנהגותו גם בבית.שמתבטא בדברים קטנים, כמו לבקש 20 פעם כדי שיאכל, יכין שיעורים או יתקלח.... אני מבקשת ממנו יפה בבית לשתוק ובכל זאת ממשיך בדיבוריו, ולאט לאט הטונים שלי עולים והוא עדיין בשלו. מה אפשר לעשות בנושא??כיצד אני יכולה לעזור לו?????

26/04/2010 | 00:40 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, דיבור בלתי פוסק יכול להיות חלק מהפרעת ADHD (הפרעת קשב וריכוז), כתוצאה מנטייה אימפולסיבית וקושי לעצור. גם התעלמות מבקשותייך החוזרות יכולה להיות חלק מהתופעה, כתוצאה של מיקוד יתר בעניין אחר. לכן, על אף שהתפקוד האקדמי שלו תקין, שווה לשקול אבחון מסודר, שיוכל לאשש או לשלול הפרעת קשב. עם או בלי קשר לבעיה אפשרית זו, מצב בו את פונה אליו עשרות פעמים ללא הואיל, הוא בלתי רצוי, ויוצר אינפלציה של מילים, המאבדות מערכן, ומלמדות אותו "לצפצף" על מה שאת אומרת או מבקשת. כאשר את מבקשת שילך להתקלח (או לאכול או לישון), התריעי פעם אחת בלבד, ואז, דאגי שיקום ויעשה כרצונך, גם אם לצורך כך יהיה עלייך לקום ולגשת אליו. ילדים עם נטייה להתפזר וקושי להתארגן זקוקים מאד לכללי התנהגות ברורים ולגבולות הנאכפים באסרטיביות לצד חמימות והבנה. המלצתי היא - אבחון. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים