חשש להכנס לשירותים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/04/2010 | 10:41 | מאת: סופר

בני בן ה-13 אינו נכנס לשירותים שאינם בביתו. הדבר התחיל עוד כשהיה בן 4 ואז פנינו ליעוץ פסיכולוגי אך נאמר לנו שזה יחלוף עם הזמן ועד כה אין הטבה . הוא מסרב לעשות פיפי או קקי אם אנו נמצאים בטיול גם אם הדבר דחוף מאוד . גם אצל חברים הוא יתאפק שעות העיקר לא להכנס אצלם לשירותים . בבית כאשר הוא נכנס הוא תמיד נועל את הדלת דברנו איתו האם הוא חווה חוויה כלשהי שגרמה לו לפחד זה אך הוא משיב בשלילה. יש לציין שהילד באופיו הוא רגיש חייבת עזרה למי ניתן לפנות לטיפול ? האם יש צורך בפסיכולוג קליני או בפסיכולוג קוגנטיבי התנהגותי? ואיך אני יכולה למצוא פסיכולוג המטפל בבעיה ספציפית מעין זו ?

25/04/2010 | 17:25 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום סופר, אני חושבת שפסיכולוג קליני הוא הכתובת, ורצוי באמת כזה המתמחה בגישה קוגניטיבית-התנהגותית (לפחות בשלב ראשון). תוכלו לנסות באלפון המטפלים באתר של איט"ה http://www.itacbt.co.il/ בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים