טיפול רגשי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/04/2010 | 17:53 | מאת: תמי

שלום ליאת, בתי בת 5,5 שנים עברה אבחון בשלות לכיתה א',בהמלצות של פסיכולוגית היה להשאיר אותה שנה נוספת,ריפוי ועיסוק וטיפול רגשי לא ממש הבנתי מה זה טיפול רגשי ואיפה עושים אותו,בהתפתחות הילד לא יודעים להסביר לי ולעזור ליף,אנחנו שייכים לקו"ח כללית אם את יכולה להסביר לי וגם לעייץ למי לפנות באזור נתניה

25/04/2010 | 16:42 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום תמי, טיפול רגשי מכוון לעולמו הפנימי של הילד, אל החוויה שלו, ה'צרות' שלו, הקשיים, החרדות, ההתמודדויות שלו עם הדמויות המשמעותיות בחייו, הקונפליקטים שלו, וכמובן כל קשת הרגשות שהוא חווה ומרגיש ביחס לעצמו וביחס לעולם. בניגוד למבוגרים, הטיפול הרגשי בילדים אינו נשען בעיקרו על שיחות, אלא על טכניקות של משחק, יצירה והבעה. טיפול רגשי יכול להיעשות ע"י פסיכולוגים קליניים של ילדים או ע"י מטפלים בהבעה (כמו טיפול באמנות, דרמה, תנועה או מוסיקה). תוכלי להגיע אליהם דרך קופת החולים שלך, שתספק לך רשימת מטפלים רלוונטיים, אליהם תצטרכי לפנות בכוחות עצמך, ולשלם להם מחיר נמוך יחסית (כמחצית הסכום של טיפול פרטי). אפשרות נוספת, היא פנייה למרפאה לבריאות הנפש לילדים ונוער (הנקראת בנתניה "בית בריצ'ר"), שם הטיפול הוא חינמי, אך כרוך בהמתנה ממושכת. תוכלי להתייעץ גם עם פסיכולוגית הגן, הקשורה לשירות הפסיכולוגי-חינוכי, ולהיעזר בהמלצותיה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים