אמא לילד בן 3

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/04/2010 | 10:11 | מאת: לינא

שלום ליאת ,הבןשלי בן 3 שנים ,שכתבתי לך קודם לגבי בעיית ההסתגלןת שלו לאירועים ולימי הולדת. לאחרונה הוא גם נמנע מלהשתתף במשחקים,למשל אתמול בבלאגאן כפר שעשועים הןא בכה הרבה ורצה שאהיה איתו בכל משחק,אם השתתפתי במשחק הוא משחק ונהנה ואם אני יוצאת הוא מתחיל לבכות,עוד שהוא נרתע,,פוחד לא מתנסה במשחק לבדו,צפיתי שאראה ילד בכפר שעשועים שרץ ממשחק למשחק ולהפך הוא בכה יותר מאשר נהנה ולי ממש כואב על זה.לאחרונה הוא גם מאוד עצבני ."חייבת לציין שאין שינויים בהרכב המשפחה וגם לגבי אורח חיים".

25/04/2010 | 14:38 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לינא, מה שאת מתארת כתוספת "לאחרונה", אינו שונה מהותית ממה שתיארת בעבר. כפי שכתבתי לך אז, בנך רגיש יותר ומגיב בהימנעות וחרדה לסביבה זרה, הומת-אדם ורועשת. אני מציעה לך לנסות לקבל את העובדה הזו, ולא לצפות לשינוי דרמטי בזמן הקצר. זכרי שמה שגורם הנאה ועניין לילד אחד, יכול לעורר רתיעה אצל ילד אחר, ועלינו ללמוד לכבד את הקצב האישי וההעדפות של כל ילד. אם חשוב לך שהוא יהנה באתרי שעשועים מסוג זה, היי מוכנה לעזור לו וללוות אותו מקרוב. אם את מרגישה שבילוי כזה מתיש, מאכזב או מעצבן אותך, וותרי עליו לפי שעה. בגיל שלוש, עדיין 'מותר' לילד להגיב בחשש למצבים כאלה, מבלי שנחשיב זאת כפתולוגיה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים