בת 3.4 שנים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/04/2010 | 04:09 | מאת: א

ליאת שלום ביתי הבכורה בת 3.4 שנים. מפותחת לפי גילה, מאוד סקרנית, שמה לב לכל דבר ומתעניינת. יש ילד בן 12 שנים במקום מגורינו שכל פעם שהיא פוגשת אותו היא מתנהגת כאילו היא מאוהבת בו. מתחילה לחייך "מאוזן לאוזן", לא מפסיקה להגיד את שמו ולדבר עליו שהיא רוצה להזמין אותו אליה. קוראת לו, רוצה שהתייחס אליה. היא מפגינה התנהגות זו רק כלפיו. האם זו התנהגות שתואמת את גילה?

20/04/2010 | 21:44 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום א' אהבה היא עניין אוניברסאלי, המשותף (תודה לאל) לילדים וילדות בני 3 ולאנשים מבוגרים בערוב ימיהם. ההבדל טמון בביטויים שלה, המשתנים מגיל לגיל, בלגיטימיות שלהם, ובאפשרויות לממש את האהבה. בתך חסרה עדיין את הגינונים וההסתייגויות של המבוגרים, ולכן נותנת דרור לרגשותיה, בדרכה הילדותית, התמימה והמקסימה. זה יעבור לה...אל דאגה. בשמחות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים