בן 3 משחק במשחק אחד בלבד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/04/2010 | 14:37 | מאת: אהובה

יש לי בן יחיד בן 3, כרגע בגמילה מטיטולים. בחודש האחרון הוא מרכז בסלון משחקים וספרים שחלקם הוא מכיר וחלקם חדשים ולא נוגע בהם כלל וכלל חוץ מפאזל אחד שהוא חוזר ומשחק אתו שוב ושוב. אציין שיש לו חדר משחקים סמוך לסלון אך הוא מפחד להיות שם לבד.אותו דבר לגבי תוכניות טלויזיה- חוץ מסרט אחד הוא מסרב לראות תוכניות שבעבר ראה ואף היה "מכור" להן. אני מנסה לשכנע אותו לקחת משחק או ספר או לראות תוכנית אחרת-אך הוא מתחיל לצרוח שהוא לא רוצה בכך. מה עושים ? ומה המקור להתנהגות זאת ?

20/04/2010 | 20:55 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אהובה, ילדים צעירים יכולים להיות טיפוסים בררניים למדי, וליהנות שוב ושוב מאותו סיפור/קלטת/משחק/חבר/אוכל, וכד'. ההתמקדות במשחק אחד קבוע יכולה להיות קשורה גם ליכולת המוגבלת לפצל את הקשב, וגם להעדפה והחיבה הטבעית שלנו כלפי המוכר. על פניו, איני סבורה שיש כאן משהו מדאיג או יוצא דופן. המשיכי לעקוב, ולדאוג שסביבתו תהיה עשירה ומגוונת (אך לא מציפה). בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים