בעיות של אמונה עצמית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/04/2010 | 14:57 | מאת: נאווה

שלום . בני בן יחיד בן 4. ילד חכם מקסים וחברותי להפליא. אבל... אני מזה אצלו חוסר אמונה עצמית. הוא לא עושה דברים שהוא לא בטוח בהצלחתם ומרבה להגיד : אני לא יודע, לא מצליח, לא יכול. את עושה יותר טוב וכד'. רציתי לדעת כיצד ניתן לחזק אותו (אני גם הייתי ילדה כזו והאמת גם עכשיו אני כזו, לכן אני לא רוצה שיעבור אליו), איך לנהוג בכדי שיאמין בעצמו. ודבר שני. ראיתי שהוא מתקשה בהחזקת עט, עפרון, גיר. וגם הסרבול הזה גורם לא לאכול בידיים במקום עם מזלג. הוא גם מאוד עקשן ולא מוכן ללמוד שום דבר שלא מתחשק לו ומעניין אותו. איך לחזק את תחום היד הדומיננטית? תודה

19/04/2010 | 13:11 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נאווה, היכולת שלנו לחוות את עצמנו כמוכשרים ומוצלחים נשענת על שני מקורות עיקריים. האחד, הוא המבט המתפעל המשתקף אלינו מעיניהם של האנשים החשובים לנו (אמא ואבא), והשני, מאזן הצלחות-כישלונות חיובי (יותר הצלחות מכישלונות). לכן, כדי לעודד ילד לביטחון ותחושת ערך, חשוב לזמן לו חוויות של הצלחה, ולהתפעל בצורה אותנטית ממנו ומתוצריו. גישה ביקורתית מדי, או עמדה עקרונית הממעטת במחמאות (גם כשהיא נעשית מתוך רצון לעודד או לשפר ביצועים) יכולה להחליש ולדכא, בעיקר ילדים או מבוגרים חסרי ביטחון. לכן (וכאן אנחנו מגיעים לחלק השני בשאלתך) חשוב מאד לנסות ולהעריך באמצעות אבחון מקצועי אצל מרפאה בעיסוק את המקור לסירבול המוטורי שלו, ולטפל בו. אין ספק שקשיים מסוג זה עלולים ליצור תחושות נחיתות וחוסר אונים, ומגמה של הימנעות ממאמץ, שאינה תורמת להישגים והצלחות. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים